1 Søndag i Advent

Det føles ikke helt som jul og adventstid, når man ser ut av vinduet og solen skinner. Blå himmel, 34 grader og badebasseng som lokker er ikke helt hva en forbinder med jul. Men vi tilpasser oss ekstremt lett syntes jeg nå.

Det var litt vemodig i går, en skal innrømme det, når jeg leste programmet til Lysfesten i Bergen. Det er ingenting som får en i bedre julestemning enn akkurat den festen der.
Vi kler oss i lag på lag med klær og regntøy. Tar ofte bybanen eller bussen inn med resten av Bergen og står med stjerner i øynene foran scenen og synger julen inn. Prøver også å finne Gro og Reidar i myldret, prate med andre og spise alle pepperkakene vi får tilbud om. Se på faklene rundt oss og tenke på hvor fint vi har det. Tusler så hjem, bare for å sette seg til bords hos Frøisland for årets første pinnekjøtt. Det er julestemning det og akkurat den føles rart å ikke være med på i år.

Så tenner vi ett lys i kveld, vi tenner det for glede.
Det står og skinner for seg selv og for oss som er tilstede.
Så tenner vi ett lys i kveld, vi tenner det for glede.

Jeg har fortsatt ikke klart å hoste opp en adventskrans, eller lilla lys, så jeg håper at ingen her hjemme legger helt merke til min form for adventslys.

IMG_5761

 

Men vi har startet en fin fin tradisjon her nede allerede, det er nemlig å spise and 1 Søndag i Advent.
Vi har funnet oss ett sted som serverer nydelig and og jeg ser for meg at dette er noe vi kan gjøre søndagene som kommer. Ikke helt det samme som pinnekjøtt, men close enough.

IMG_5793

Og ja de spiser hodet i dette landet her.

Om Rohde Jakobsen Line

A blog about being an expat and life in general
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

1 svar til 1 Søndag i Advent

Legg igjen en kommentar