Jul og hjemme

Det går ubønnhørlig mot julen selv om vi er her. Det merkes i butikkene nå at julen er rundt hjørnet da de fylles av glitrende trær med alt mulig gøy på seg.

Det morsomme her er at jeg får ferdig pyntet tre med blinkende lys, Å finne tre som ikke er ferdig pyntet er ikke så lett og pynten er mistenkelig glorete og skinnende. Litt i overkant noen ganger når en må bruke solbriller inne i butikken for ikke å bli blendet.

Men vi planlegger julen vi som alle andre og selv om det blir en litt annen Desember enn vi er vant til så blir det fint.

Men vi kjenner alle her i huset på savnet at vi ikke skal på Lysfesten med Reidar og familien. Vi kjenner på savnet at vi ikke skal gå mange ganger inn å se pepperkakebye,n slik som vi alltid gjør før jul og ikke minst, spiser årets første pinnekjøtt rett etter lysfesten.

Men vi prøver å finne nye tradisjoner her som kan bidra på å minske savnet. Så vi skal feire advent når den tid kommer, vi skal bake pepperkaker og drikke gløgg med de andre nordmennene her og vi skal få spist pinnekjøtt som seg hør og bør til jul.

Vi har fått tilbud om å bestille pinnekjøtt via sjømannskirken i Singapore så jeg bare håper Kjetil har fått gjort dette.

Denne helgen skal vi samles hos ett vennepar som har åpent hus. De har invitert alle nordmennene de kjenner med barn hjem til seg på PotLuck og vi blir ikke mindre enn 64 stk. Helgen etter er det Nordic Christimas Dinner, hvor vi vil møte nordmenn dansker og svensker.

Så går det en helg så er det igjen julebord hos den Norske ambassaden før vi tar pepperkaker, gløgg og Luciafeiring her i MK11 med de andre norske. Da er det plutselig bare to uker igjen til jul og man burde ha fått unnagjort det meste til da.

Legger ved litt flere bilder av hjemmet vårt, da jeg endelig som sagt føler at det ser ut som ett hjem.

IMG_5702  IMG_5707IMG_5705

Om Rohde Jakobsen Line

A blog about being an expat and life in general
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 svar til Jul og hjemme

  1. Synneva Hellebø sier:

    Dere kommer hjem til jul vel?
    Forsto det slik på Kjetil.

Legg igjen en kommentar