Tannlege

Før eller senere må man en tur til tannlegen. Og som vi aller fleste gjør, vi venter til det faktisk er nødvendig. Så i går skjedde det som pleier å skje med meg. Faktisk så skjer det ganske så ofte at jeg er overrasket over at det tok to år før det skjedde.

Det er ny rekord tror jeg, men til gjengjeld da når ting først skjer så er det alltid katastrofalt. Som i går, jeg har etter råd fra tannleger, og ja mange er nok enige med meg her. Brukt tanntråd etter tannpuss for å være på den sikre siden at tennene er rene og pene.

Og vips der kom det en hel tann ut, den kan faktisk klassifiseres som en hel tann for det lille som er igjen er bunnen og roten. Så av gårde til tannlegen det bar.

Jeg fant en tannlege som ble høyt anbefalt av andre expater for jeg ville jo unngå å gå til en uten lisens. Kom inn fikk en sjekk, røngent  og de dårlige nyheten. Nå skal jeg ikke si at jeg ikke viste de kom, men at det skulle bli så ille hadde jeg ikke trodd.

Tannen må trekkes, så må jeg sette inn en falsk tann og hele prosessen er så dyr at jeg tror jeg svimte av ett øyeblikk der jeg satt. Nå har jeg en falsk tann fra før av, men siden det var en medfødt skade ble dette dekket av Den Norske Stat.

Så neste gang avkommet ikke vil pusse tennene sine, fortell dem om den bekjente/vennen eller annet som har så mye hull og store problemer med tennene sine i voksen alder at jeg garanterer de pusser godt heretter. 

Om Rohde Jakobsen Line

A blog about being an expat and life in general
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.